Mlado tijelo je prednost nogometaša

Trenutno je Liga prvaka napravila rezultate na prednjim kotačima, a najviše iznenađuje Ajax. Mislio sam da će, ako glavne igrače Ajaxa kupuju druge momčadi, biti dosta slabosti u snazi. Ali nakon ovih igara, vidimo prve igrače koji su nosili Ajax dres, njihov snažni talent. Doista zaslužuje biti prva baza za trening mladih, kojoj nikada ne nedostaje talent tima.

Ajax je pobijedio 5-0 nad Futuna Sitadom. Obje momčadi nisu uspjele postići golove u prvom poluvremenu. Ajax je u drugom poluvremenu postigao pet golova. U ovoj igri shvatimo da je fizička kvaliteta mladih igrača uvijek najveća prednost. U nogometnim utakmicama opća tjelesna kondicija u prvom poluvremenu gotovo je ista. No u drugom poluvremenu se brzina igrača s nedovoljnom fizičkom snagom znatno smanjila. Usporavanje brzine dovelo je do protivnikova neuspjeha u nadoknadi, a protivnika je napala druga strana.

Ajax je najmlađa ekipa u Ligi prvaka i njihov je dresovi za nogomet oduvijek bio popularan među tinejdžerima. Iako nisu iskusni kao ti igrači, mogu se izdržati do konačne pobjede. Neke se stvari usude nemilosrdno boriti kad su mladi, pa nastup Ajaxa nije baš stabilan, ali njihov iznenadni uspjeh je prvorazredan. Jer mladi igrači imaju čarobnu eksplozivnu energiju i neograničene mogućnosti za uspjeh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *